Makaleler

Kasten Yaralama
Kasten Yaralama (TCK Madde 86)

Türk Ceza Kanununda kişinin vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan her davranış, yaralama olarak…

Devamını Oku
Taksirle Yaralama
Taksirle Yaralama

Taksirle yaralama suçu, kasten yaralama suçundan farklıdır. Kasten yaralama suçu, failin bilerek ve isteyerek zarar verme amacıyla hareket ettiği bir…

Devamını Oku
Sit Alanları Nedir
Sit Alanları Nedir?

Sit alanı, kültürel, tarihi, arkeolojik veya doğal değere sahip olan bölgelerin korunması amacıyla belirlenen ve yasal düzenlemelerle yapılaşma ve kullanımın…

Devamını Oku
Bilişim Suçları Nelerdir
Bilişim Suçları Nelerdir

Teknolojinin hızla gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması, suçların da dijital dünyaya taşınmasına neden olmuştur. Bu çerçevede, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK)…

Devamını Oku
İftira Suçu
İftira Suçu (TCK 267)

İftira; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 267. maddesinde; yetkili makamlara ihbar ve şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla,…

Devamını Oku
Tehdit Suçu
Tehdit Suçu

Tehdit suçu, bireyin huzur ve sükununu, kişinin iradesini zorlayarak bir korku ve baskı altında bırakmayı amaçlayan bir suç türüdür. Bilindiği…

Devamını Oku
Görevi Kötüye Kullanma Suçu
Görevi Kötüye Kullanma Suçu (TCK 257)

Bir kamu görevlisi, kamu görevini yerine getirirken yükümlülüklere uygun hareket etmek zorundadır. Görevi kötüye kullanma suçu, bu yükümlülüklere aykırı davranışlarla…

Devamını Oku
nafaka-davasi
Nafaka Davası Nasıl Açılır?

Nafaka davası, evlilik birliğinin sona ermesi veya devam etmesi halinde, ekonomik gücü olmayan eş veya çocukların geçimini sağlamak amacıyla açılan…

Devamını Oku
mala-zarar-verme
TCK 151-152. MADDE MALA ZARAR VERME SUÇU

Mala zarar verme suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 151. ve 152.maddesinde düzenlenmiştir. Mala zarar verme suçu, temel hali ile Türk Ceza…

Devamını Oku

Bülten

Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Çalışma Saatlerimiz
Pazartesi - Cuma

09:00 - 18:30

Cumartesi

10:00 - 17:00

Pazar

Kapalı

Call Now Button